Voortgang rond Nederlandse Franchise Code

De schrijfcommissie van de Nederlandse Franchise Code (NFC) zal vanaf nu, op deze website, regelmatig verslag uitbrengen van de voortgang rond de Nederlandse Franchise Code.

De schrijfcommissie bedankt nogmaals de deelnemers van het franchisedebat op 3 september. De opbrengst is zeer waardevol gebleken, met name voor de vormgeving van het verdere proces. Voor het schrijfproces is inmiddels een plan van aanpak opgesteld. Zo wordt onder andere een onafhankelijke procesbegeleider en een juridisch expert aangesteld door het ministerie van Economische Zaken. Daarnaast wordt  aan de denktanks gevraagd om zich te buigen over aandachtspunten uit de consultatie. Waar nodig zijn of worden de denktanks ook uitgebreid.

Er zijn aan de commissie veel vragen gesteld over vertrouwelijkheid, daarom een korte toelichting. De schrijfcommissie en de denktank leden hebben een geheimhoudingsovereenkomst ondertekend  die toeziet op het niet verspreiden van tot individuele ondernemingen dan wel personen herleidbare informatie. Het is uiteraard niet de bedoeling dat vertrouwelijkheid in de weg staat aan afstemming met de sector over de inhoud (of bijvoorbeeld implementatie) van de code.

De inhoudelijke opbrengst van  3 september  wordt, naast de ontvangen schriftelijke opmerkingen, meegewogen bij de afronding van de NFC.  Het is overigens de intentie van de schrijfcommissie om nog dit jaar de NFC en het ontwerp van de geschillencommissie aan de sector te presenteren. De datum wordt binnenkort bekend gemaakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s