The Read Shop franchisebestuur tevreden met franchiseovereenkomst conform de NFC

Naar aanleiding van verschillende gesprekken met franchisenemers en franchisegevers heeft minister Kamp van Economische Zaken indertijd het initiatief genomen om een gedragscode te laten opstellen voor de samenwerking tussen franchisegever en franchisenemer. Hiertoe is een schrijfcommissie benoemd met de opdracht een gedragscode te schrijven. Inmiddels heeft de minister aangegeven dat de Nederlandse Franchise Code (NFC) middels een benoemde overeenkomst in de wet zal worden verankerd.

Retail Development Company (RDC) heeft samen met het franchisebestuur besloten om mee te werken aan een vrijwillige implementatie van de code en hiernaar ook te zullen handelen.  In samenwerking met AG|Hart, franchiseadvocaten, het Vakcentrum (franchisenemers adviseurs), RDC en uiteraard het franchisebestuur is er de afgelopen 1,5 jaar gewerkt aan het ‘NFC proof’ maken van de franchiseovereenkomsten en alle aanhangende zaken zoals het handboek en het recente franchisereglement. Ook het franchisebestuur heeft de statuten waar nodig geactualiseerd en een huishoudelijke reglement toegevoegd. Het franchisereglement is toegevoegd aan de overeenkomsten zodat er duidelijkheid is over het advies en instemmingsrecht en alle partijen effectiever kunnen besturen.

Het franchisebestuur is zeer tevreden over het bereikte resultaat en kijkt uit naar vele jaren succesvolle samenwerking conform Nederlandse Franchise Code

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s