Unieke positie

De Franchisenemers Alliantie Nederland is volledig onafhankelijk. Als enige belangenbehartiger heeft FANed geen banden – direct noch indirect – met franchisegeversorganisaties en kan doordoor ook echt onafhankelijk zijn. FANed is ook niet gelieerd aan een advocatenkantoor. Er zijn dus geen tegenstrijdige, commerciële belangen.

FANed heeft zijn secretariaat ondergebracht bij het Vakcentrum, een brancheorganisatie die net als FANed geen commerciële belangen heeft en compleet onafhankelijk is. Door het secretariaat bij het Vakcentrum onder te brengen, kan er gebruik worden gemaakt van een bewezen, zeer grote en langdurige expertise in de belangenbehartiging van MKB ondernemers op Nederlands en Europees niveau.

Vanwege het feit dat er al tientallen jaren bestuurlijke activiteiten worden uitgevoerd binnen de Koninklijke Vereniging MKB Nederland, is er ook brede kennis aanwezig over de positie van MKB ondernemers die in andere sectoren buiten de detailhandel werkzaam zijn. FANed is daarin uniek. Voor wat betreft de individuele problemen werkt FANed samen met een groot aantal gerenommeerde juridisch adviseurs die eveneens een jarenlange expertise in de behartiging van franchisenemerbelangen hebben opgebouwd. Dit biedt de individuele franchisenemers keuzevrijheid in hun juridische bijstand.

Advertentie