Steun wettelijke verankering Nederlandse Franchise Code

Op 12 april 2017 is door de overheid de consultatie gestart om de Nederlandse Franchise Code (NFC) te gaan verankeren in de wet. Een code waaraan het Vakcentrum een grote bijdrage heeft geleverd. Doel van deze consultatie is het informeren van de betrokkenen en hen in de gelegenheid te stellen een reactie hierop te geven.

Door een positieve reactie te geven op www.internetconsultatie.nl draagt u bij aan het vergroten van de kans dat de NFC op korte termijn wettelijk wordt vastgelegd. Hierdoor ontstaat eindelijk de gewenste balans tussen franchisegever en franchisenemer.

Reageren is eenvoudig en gaat heel snel. Wat moet u doen:

Ga nu (of uiterlijk 24 mei 2017) naar www.internetconsultatie.nl ;

Zoek de juiste consultatie op (= Nederlandse Franchise Code);

U gaat door een aantal pagina’s, waar u:

  • in een open veld aangeeft dat u voorstander bent van de verankering van NFC in de wet. Indien gewenst, kunt u dit ook toelichten;
  • minimaal email-adres, voorletters, achternaam en woon- of vestigingsplaats invult;
  • aangeeft of uw reactie openbaar gemaakt mag worden of niet. Indien u kiest voor de laatste optie, beschrijf de reden hiertoe in het veld genoemd onder punt 1.
  • Na het invullen van uw reactie, ontvangt u een automatisch verstuurde email waarin u uw reactie dient te bevestigen. Vergeet dit niet;
  • Stuur een bericht naar franchise@vakcentrum.nl ná afronding van uw reactie, zodat het Vakcentrum het aantal reacties kan gebruiken in haar belangenbehartigingstraject. Email ook uw mobiele telefoonnummer indien u door het Vakcentrum, via Whatsapp, hiervan op de hoogte gehouden wilt worden.

Het Vakcentrum heeft voor u een heel aantal praktijkvoorbeelden opgesteld. Deze praktijkvoorbeelden illustreren het belang van de verankering van NFC in de wet en zijn voorbeelden van toelichtingen op de positieve reacties op www.internetconsultatie.nl.

Vanzelfsprekend kunt u ook bellen met een van onze specialisten op het gebied van franchise op (0348) 41 97 71. Zij weten hoe NFC kan worden toegepast en hoe u er beter van wordt.

Wilt u weer meer bewegingsruimte om te ondernemen? Laat dan nu uw stem horen op www.internetconsultatie.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s